Kevään 2022 lyhytkurssit

Lyhytkurssien kesto on kurssista riippuen 1-8 kertaa / lukukausi.

• KOULULAISTEN KERAMIIKKAPAJA     torstaisin klo 16.00 – 17.30
    3.3. – 7.4.2022      (6 kertaa)           150 €

Pienille koululaisille suunnatulla savityökurssilla painetaan sormet saveen, tunnustellaan savea materiaalina ja tehdään kolmiulotteisia veistoksia käsinrakentelutekniikoin. Poltetut saviesineet viimeistellään kurssin viimeisellä kokoontumiskerralla.

• PIENTEN TAIDEHETKET      torstaisin klo 16.15 – 17.00
    3.3. – 7.4.2022          (6 kertaa)                 100 €

4 – 6 vuotiaille suunnatut iloiset taidehetket tutustuttavat lapsen kuvalliseen ilmaisuun. Kurssilla tutustutaan väreihin, viivaan ja muotoihin ja voidaan inspiroitua vaikkapa luonnon ihmeistä ja sääilmiöistä. Työskentelyn innoittajana voi toimia myös musiikki, loru tai leikki. Taiteilussa käytämme erilaisia piirustus ja maalaustekniikoita, sekä sekatekniikoita.

• TAIDEMATKA       torstaisin klo 17.30 – 19.30
    3.2. – 31.3.2022          (8 kertaa)                 190 €

Kurssi tutustuttaa eri aikakausien ja kulttuurien taiteeseen ja vie kiehtovalle matkalle taiteen maailmaan. Eri maiden ja kulttuurien taiteet, värit, luonto sekä eläin- ja kasvikunta inspiroivat ja toimivat aiheina teoksille, joita tehdään piirtäen ja maalaten sekä eri tekniikoita yhdistellen. Kurssi soveltuu kaikille yli 8 -vuotiaille.

• LAPSI (3 – 5v) JA AIKUINEN YHDESSÄ      lauantaisin klo 15.00 – 16.00
    5.3. – 2.4.2022      (5 krt)      95 €

Kurssilla lapsi ja aikuinen taiteilevat yhdessä. Taidetuokiot tarjoavat lapselle ja aikuiselle yhteisen innostavan, rauhallisen ja kiireettömän hetken taiteen ja toistensa parissa.  Vaihtelevien teemojen ympärille muotoutuva taidetuokio pitää sisällään erilaisiin kuvantekemisen tapoihin, materiaaleihin, välineisiin ja tekniikoihin tutustumista sekä tekemisen ja kokemisen iloa.

• HULLUNA KASVEIHIN      lauantaisin klo 15.00 – 17.30
    5.3 – 9.4.2022      (6 kertaa)              160 €

Nuorille ja aikuisille suunnatulla kurssilla inspiroidutaan kasvikunnan muodoista sekä väreistä ja tehdään kasviaiheisia teoksia piirtäen, maalaten sekä eri tekniikoita yhdistellen. Viherkasvimaalaus, viidakkotunnelmaa kollaasitekniikalla tai vaikkapa herkkä piirros kesän kukkaloistosta varmistavat kotiin kestävän vehreyden ilman viherpeukalointia.

• RAKUKERAMIIKKAA, liekkien ja savun taikaa                 RYHMÄ TÄYNNÄ
    esineiden valmistus        perjantaina 4.3.   klo 17.00 – 21.00
    esineiden valmistus jatkuu         lauantaina 5.3.   klo 14.00 – 18.00
    raakapoltettujen esineiden lasitus         perjantaina 25.3.   klo 17.00 – 20.00
    rakupoltto (Koroisilla)         lauantaina 26.3.   klo 10.00 – 16.00
    (4 kertaa)         120 €

huom. Muut kurssikerrat KONSTalla, rakupoltto Koroisilla, os. Koroistentie 2.

Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen tapa tehdä keramiikkaa. Esineet valmistetaan perinteisin käsinrakennus menetelmin ja raakapoltetaan sähköuunissa. Lasituspoltto tapahtuu ulkona lieskauunissa, jonka jälkeen esineet savustetaan. Jokainen raku-esine on ainutkertainen tuote, koska savustuksen voimakkuus sekä lasitepinnan pelkistyminen ja säröily ovat ennalta arvaamattomia. Kurssi sopii nuorille ja aikuisille. Max 10 oppilasta.

• FLOW, RENTOUTTAVA TAIDE       sunnuntaisin klo 16.00 – 18.15

Kurssilla pysähdytään, rentoudutaan ja luodaan taidetta oman intuition voimalla vapauttamalla jokaisen oma sisäinen taiteilija vailla suorituspaineita. Jokaisen kurssikerran aluksi teemme rentoutus-, mindfulness- tai mielikuvaharjoituksen, joka auttaa pääsemään oman luovuuden lähteille. Kurssi sisältää pienempiä rentoja maalausharjoituksia, ja työskentelyä omista lähtökohdista nauttien väristä, muodosta, pinnasta, tunnelmista ja omien aiheiden synnystä moninaisin tekniikoin ja välinein. Kurssi soveltuu niin aloittelijalle kuin pidempään maalanneelle.

Flow -kurssin ajankohta tarkentuu myöhemmin.