Kevään 2023 lyhytkurssit

Lyhytkurssien kesto on kurssista riippuen 1-10 kertaa / lukukausi.

Lisää kevään 2023 lyhytkursseja päivittyy myöhemmin.

• VEDIC ART -peruskurssi   (Ⅰ, Ⅱ ja Ⅲ )
    lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10.00 – 16.00

Ⅰ         7.-8.1.2023          (2 kertaa)     130 €
    Ⅱ         18.-19.2.2023          (2 kertaa)     130 €
            10.-11.6.2023          (2 kertaa)     130 €

Vedic Art on luovuuden, ilon ja riemun lähde, luova prosessi joka lähtee jokaisen sisimmästä ja ajatuksesta, että ihan jokainen voi aikaansaada taidetta. Vedic Art on ruotsalaisen Curt Källmanin kehittämä moderni taide- ja luovuusmenetelmä, joka pohjautuu ikivanhaan vediseen tietoon. Se lähtee ajatuksesta, että jokaisessa ihmisessä asuu luovuus, johon voi löytää kontaktin. Kurssilla perehdytään 17 kuvataiteen perusperiaatteeseen, prinsiippiin, jotka pohjautuvat perinteiseen taideopetukseen. Ne kuvaavat luovaa prosessia, joka on yhteistä niin elämässä kuin taiteessa. Jokainen kokee luovan prosessin omalla tavallaan ja oppii ilmaisemaan itseään omista lähtökohdistaan.

Kuuden kokoontumiskerran peruskurssilla opitaan kaikki 17 prinsiippiä. Jos kurssille on osallistunut jossain muualla jo aiemmin, voi KONSTalle tulla jatkamaan opintoja suoraan Ⅱ tai Ⅲ:een.

Kurssipäiviin sisältyy tunnin mittainen omaehtoinen lounastauko (KONSTalla on jääkaappi ja mikro). Aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei tarvita, kurssista voivat hyötyä niin pidempään maalanneet kuin taidetta kartelleetkin. Kurssin minimiosallistujamäärä on 7 hlöä.

• ANIMAATIOKURSSI
    keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.30
    18.1. – 29.3.2023          (10 kertaa)          240  €

Animaatiokurssilla tutustutaan animoinnin saloihin ja siihen miten tehdä animaatiota iPadin ohjelmilla. Omaa ilmaisua, visuaalista suunnittelua ja tarinan kerronnan taitoja kehittävällä kurssilla piirretään sekä käsin että koneella ja tutustutaan mm. pala-, vaha- ja esine- ja piirrosanimaatioon. Kurssin aikana tulevat tutuksi sekä hahmo- että tarinasuunnittelu, kuvakäsikirjoitus, liikkeen illuusio ja lavastuksen rakentaminen. Oppilaat saavat käyttöönsä KONSTan iPadit oppitunneille. Kurssi soveltuu kaikille yli 10 -vuotiaille.

• RAKUKERAMIIKKAA, liekkien ja savun taikaa
    la 4.3., su 5.3., pe 31.3. ja la 1.4.2023          (4 kertaa)          150  €

• tutustuminen rakukeramiikkaan, aloitetaan esineiden valmistus   lauantaina 4.3.    klo 13.00 – 17.00
  • esineiden valmistus jatkuu   sunnuntaina 5.3.   klo 10.00 – 14.00
  • raakapoltettujen esineiden lasitus   perjantaina 31.3.   klo 17.00 – 21.00
  • rakupoltto Koroisilla   lauantaina 1.4.    klo 10.00 – 17.00

huom. Muut kurssikerrat KONSTalla, rakupoltto Koroisilla, os. Koroistentie 2.

Raku-keramiikka on perinteinen japanilainen tapa tehdä keramiikkaa. Esineet valmistetaan perinteisin käsinrakennus menetelmin ja raakapoltetaan sähköuunissa. Lasituspoltto tapahtuu ulkona lieskauunissa, jonka jälkeen esineet savustetaan. Jokainen raku-esine on ainutkertainen tuote, koska savustuksen voimakkuus sekä lasitepinnan pelkistyminen ja säröily ovat ennalta arvaamattomia. Kurssi sopii nuorille ja aikuisille. Kurssin minimiosallistujamäärä on 7 ja maksimi 10 oppilasta.