Teemaopinnot 2019-05-20T17:12:37+00:00

TEEMAOPINNOT

Teemaopinnot on suunnattu 13–16 -vuotiaille ja niihin voi osallistua yhteisten opintojen jälkeen tai ilman aiempaa kuvataiteen harrastamista.

Teemaopinnoissa oppilaat keskittyvät yhteen tai useampaan valitsemaansa kuvataiteen erityisalueeseen ja syventävät siinä taitojaan sekä persoonallista kuvallista ilmaisuaan. Teemaopinnoissa oppilas perehtyy aiempaa perusteellisemmin materiaalien ja tekniikoiden mahdollisuuksiin oman ilmaisunsa välineenä ja saa varmuutta omaan työskentelytapaansa, luottaa kykyynsä luoda taidetta ja osaa käyttää oppimaansa omassa työskentelyssään.  Oppilas pystyy työskentelemään itsenäisesti, hän oppii tekemään valintoja omassa ilmaisussaan ja perustelemaan valittuja materiaaleja, tekniikoita ja tapoja. Oppilas osaa hahmottaa oman kulttuuriperintönsä ja tutustuu hänelle vieraiden kulttuurien kuvalliseen maailmaan.

KONSTan teemaopintojen työpajat:

Teemaopinnot: PIMA: Piirustus ja maalaus
Opinnoissa tutustutaan sekä täsmälliseen, havaintopohjaiseen piirtämiseen että vapaamuotoisempaan, ilmaisukeskeiseen piirtämiseen sekä erilaisiin maalaamisen näkökulmiin ja tekniikoihin.

Teemaopinnot: KEKO: Keramiikka ja muu kolmiulotteinen muotoilu
Opinnot sisältävät keramiikkaa sekä muuta kolmiulotteista muotoilua ja suunnittelua. Materiaaleina saven lisäksi mm. paperi, paperimassa ja kierrätysmateriaalit.

Teemaopinnot: SAKU: Sarjakuva ja kuvittaminen
Sarjakuvan ja kuvittamisen opinnoissa keskitytään ideoiden, tarinoiden ja visuaalisten maailmojen sekä kuvallisen ajattelun kehittämiseen piirtäen, maalaten sekä eri tekniikoita yhdistellen.

Teemaopinnot: KUKA: Kulttuurit ja kansat
Opinnoissa tutustutaan eri maanosien ja maiden taiteeseen. Inspiroidutaan kansantaiteista, vieraista kulttuureista, tavoista tehdä taidetta ja eri maiden tunnettujen taiteilijoiden töistä.
Kurssilla piirretään, maalataan, tehdään kolmiulotteisia teoksia ja tutustutaan yksinkertaisiin grafiikan menetelmiin.

Teemaopinnot: RAFFA: Grafiikka ja soveltavat painomenetelmät
Kurssi tutustuttaa oppilaat perinteisiin taidegrafiikan menetelmiin: kohopaino, syväpaino ja laakapaino (litografia). Kurssilla tehdään omia taideteoksia eri painotekniikoita käyttämällä ja menetelmiä voi myös kokeilla yhdistää.                              (huom. RAFFAa ei järjestetä syyslukukaudella 2019)

TEEMAOPINNOT  | 13–16-vuotiaille
3,6 x 45 min/vko (opetuskerran pituus on  2 h, 30 min)